Vegansk chokladkaka

Vegansk chokladkaka 🌱🍫
Hallåååhja mumsbit 😍 den här vill du inte missa! Vill du inte baka den själv så finn dig någon som kan göra den åt dig! 😋
Kan ätas som den är rätt i näven, eller på tallrik tillsammans med valfritt tillbehör, typ grädde, glass eller kvarg ☺️
Denna veganska chokladkakan är bakad på chiafrön, dadlar, havre, kokosolja och kakao. BARA en massa nyttiga ingredienser. Den naturliga sötningen som dadlarna ger gifter sig perfekt med havren och chokladen.
Vegansk chokladkaka recept:
◉ 3 msk chiafrön
◉ 2 dl vatten
◉ 12 färska dadlar
◉ 2 dl havremjöl
1/2 dl kokosolja
5 msk kakao
1 tsk bakpulver
🍫 Chokladtäcke: smält vegansk choklad.
1️⃣ Blanda chiafröna och vattnet i en skål och låt stå.
2️⃣ Mixa dadlarna med havremjölet.
3️⃣ Blanda i resten av de torra ingredienserna och mixa igen.
4️⃣ Häll i kokosoljan och blandningen av chiafrön och vatten. Mixa en sista gång.
5️⃣ Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form och grädda i ugnen. (175 grader i ca 15 minuter.) Ta hellre ut kakan lite för tidigt, den stabiliserar sig lite när den svalnar!
😍😍 njut vettja!!