Nyttig banankaka

Nyttig banankaka

Nyttig banankaka 🍌🍪


Hörni är ni som jag som glömmer äta era bananer under julen när kylen fylls med massa annat gott? Har ni även lite saffran över efter lussebaket? Perfekt, ha då denna gula godingen i baktanken! Tips: spara receptet på ikonen här uppe till höger!


Gult + gult = dubbelt så gott!! 💛💛

Recept nyttig banankaka:

◉ 4 dl havremjöl

◉ 4 ägg

◉ 3 bananer (gärna övermogna)

◉ 2 tsk bakpulver

◉ 1 paket saffran (1/2 funkar också om du vill ha lite mildare smak)


1️⃣ Mixa havregryn 🌾

2️⃣ Mosa bananen 🍌

3️⃣ Knäck i äggen 🥚

4️⃣ Tillsätt bakpulver och saffran 🏵

5️⃣ Blanda till jämn smet 🥣

6️⃣Grädda i bakplåtsklädd form på 200 grader i 25 minuter. 💥


Serveringsförslag: Toppa med lite choklad direkt efter gräddning som du låter smälta av sig själv!

Annars äts den god som den är eller tillsammans med lite bär 😋😍