HONUNGSSÖTAD KLADDKAKA

HONUNGSSÖTAD KLADDKAKA

Idag är ingen vanlig dag för idaaag ääär det Kladdkakans dag, Hurra Hurra Hurra!! 🥳

⠀⠀⠀⠀⠀

Det här är en lite bättre variant än många andra sockerstinna kladdisar som vi alla gärna bakar då och då. Och det finurliga med receptet är att det går att twista rätt mycket efter hur du vill ha din kaka - vill du ha den vegansk byter du ut honungen till agave samt väljer ett vegansk smör och choklad, vill du ha den glutenfri väljer du ett glutenfritt mjöl, osv! Välj att använda de ingredienser som du vet att du mår bra av och välj bort de du vet är dåliga för dig. 😊 På så vis blir kakan ”nyttig” för just dig.


◉ 175 g smör (eller veganskt alternativ) jag använde mig av en laktosfri smör-och rapsblanding.

100 g choklad (gärna sockerfri)

◉ 3 dl vetemjöl (glutenfri mjölmix funkar också!)

2 dl honung

◉ 1 dl kakao

1 dl mandelmjölk (eller annan mjölk)

◉ 1/2 dl kaffe


Chokladfluff:

Sojagrädde (vispbar från Alpro)

◉ 50 g Smält choklad (sockerfri)

5 msk Kakao

◉ 2 msk Honung


🔥Smält smöret och rör ner chokladen

🥣 Blanda samman alla torra ingredienserna. Tillsätt sedan smörblandningen och resten av de blöta ingredienserna. Rör till en jämn smet.

🥧Grädda i mitten av ugnen (175 grader) i en klädd springform i cirka 20 minuter.


Fluffet:

1️⃣ Smält chokladen och låt svalna något.

2️⃣ Vispa grädden till fluff.

3️⃣ Rör ner honungen i den smälta chokladen.

4️⃣ Blanda samman allt.


Täck kakan med fluffet och servera precis som den är! 😍