Irmas Syltkakor

Irmas Syltkakor

Mormor dessa bakade jag för dig ❤️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Igår tog jag och min familj ett sista farväl av min mormor. 🌸 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Min mormor skulle man kunna säga var definitionen av en sju-sorters-kakor-mormor 🍪 och just syltkakor var en av hennes (och mina favoriter). Jag har tagit mormors recept och använt den kreativitet hon givit mig, att forma en uppdaterad variant som enligt mig passar lite bättre in i tjugohundratalet 😌


Tack mormor för den bakinspiration och kreativitet i köket du givit mig! ❤️

Irmas syltkakor: 🍓

◉ 100 g smör (rumstempererat)

◉ 2,5-3 dl potatismjöl

◉ 3 msk mandelmjöl

◉ 2 små eller 1 stor äggula

◉ 1 msk honung

◉ 0,5 tsk vaniljpulver (ej vaniljsocker)

◉ Sylt (gärna sockerfri, finns flera bra varianter att köpa om du inte vill göra egen!)

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

1️⃣ Blanda ihop smöret och honungen.

2️⃣ Blanda samman de torra ingredienserna (börja med 2,5 dl potatismjöl) och blanda sedan samman med smörblandningen.

3️⃣ Tillsätt ägggulan/gulorna.

4️⃣ Tillsätt resten av potatismjölet om degen är för lös/kletig.

5️⃣ Ställ in i kyl cirka 30 minuter.

6️⃣ Forma cirka 12 st bollar av degen och placera varje boll i en muffinsform.

7️⃣ Tryck ett hål med ett finger i mitten av varje boll och klicka sen i sylt!


Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter på 175 grader. 👏🏽 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀