Glutenfri Brownie
Glutenfri Brownie
Alltså hur nöjd blir man inte när rester från både kyl och skafferi resulterar i något helt magiskt gott? 🙏🏼😇Dagens uppmaning till er blir att våga mixtra när ni bakar, det kan gå åt fanders men det kan också bli HUR gott som helst! 💯😍
Nedan kommer mitt recept, men var inte rädda för att ändra om ut efter vad du har hemma! 🤸🏼♂️😋
Recept glutenfri Brownie:
◉ 4 dl havregryn
◉ 20 dadlar
◉ 4 ägg
◉ 1 dl havregurt
◉ 150 g brynt smör
◉ 2 dl kakao
◉ 0,5 dl honung
◉ En nypa vaniljpulver
◉ En nypa salt
◉ 1 tsk bakpulver
◉ 1 dl valfria nötter (ta vad du har hemma!)
Topping:
◉ Bars (gärna min Bar-a Havre 🤭)
◉ Nötter (gärna rostade och saltade hasselnötter)
1️⃣ Kör ihop havregrynen och dadlarna i en matberedare.
2️⃣ Knäck i äggen och klicka i yoghurten. Blanda till en jämn smet.
3️⃣ Bryn smöret och tillsätt det tillsammans med kakao och honungen. Mixa igen.
4️⃣ Tillsätt vaniljpulvret, salt, bakpulver och en del av nötterna. Mixa ihop igen (tanken är att det ska vara grovt hackade nötter i)
5️⃣ Häll ut smeten i en bakplåtspappersklädd form och toppa med bars och nötter!
6️⃣ Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
Vispa eventuellt upp lite grädde av valfri sort till men funkar även att inmundiga precis som den är! ☺️