Cookiedoughpaj
Cookiedoughpaj
Kakdegspaj från HEAVEN 🤤
Pajbotten:
◉ 12 st sockerfria digestivekex
◉ 75 g smör
◉ 2 msk kakao
Fyllning:
◉ 200 g smör
◉ 1 dl kokossocker
◉ En rejäl skvätt mjölk
◉ 2,5 dl mandelmjöl (eventuellt lite mer om degen upplevs för lös.) Välj mjölsort efter behag.
◉ 150 g sockerfri choklad (jag använde från @suretaste.se )
Glasyr:
◉ 150 g sockerfri choklad
◉ 0,5 dl vispgrädde
How to do:
1. Mixa kexen till smulor i en matberedare eller mixer.
2. Smält smöret och tillsätt det och kakaon och nyp ihop till en jämn deg.
3. Tryck ut degen i en pajform med avtagbar kant, med en slickepott, hjälp till med händerna mot slutet och tryck upp degen på kanterna.
4. Ställ i kylen medan du gör fyllningen.
5. Vispa ihop smöret och kokossockret till en fluffig smet (med elvisp eller bakmaskin).
6. Tillsätt mjölken och mjölet och rör om till det blir slätt.
7. Hacka choklad och vänd ner.
8. Tryck ut fyllningen i pajskalet och ställ på kylning igen medan du gör glasyren!
9. Värm grädden till precis innan kokpunkt, tillsätt chokladen och rör om tills den smält.
10. Häll sedan glasyren över pajen och låt stå kallt någon timma igen innan servering.
11. Serveras förslagsvis med en klick glass eller grädde! 😋😋