Chokladrisbollar
Chokladrisbollar 😋😋😋
Chokladbollar bakade på ris - dessutom fettfria!
Det kan väl inte bara vara jag (och min mamma...) som alltid kokar för mycket ris och sen har överblivet ris stående i kylen tills det blir för gammalt så man måste slänga det? NU kan vi ändra på det! BAKA CHOKLADBOLLAR med riset! Oooooootroligt gott om jag får säga det själv. Högt över förväntan! Prova du också. Perfekt att baka på tisdag när det är chokladbollens dag 🤓🤓
PS: Det finurliga med att använda ris är att man slipper ha något fett i! Jag förespråkar ju i vanliga fall bra fetter och att man inte ska vara rädd för att baka med det, men ibland har man anledningar att hålla sig ifrån fett, och då är detta ett jättebra tips. Det är viktigt att det är kletigt ris (typ jasminris), och inte sånt där torrt man fick i skolan ni vet, för då tappar det lite sin funktion.
Recept Chokladrisbollar:
◉ 2 dl Havregryn
◉ 2 dl Överblivet ris (kletigt!!)
◉ 3 msk Kakao
◉ 1 dl Honung
◉ 2 msk kollagen (@pureness )
◉ En nypa vaniljpulver
◉ En skvätt kaffe
◉ En nypa salt
◉ Hackad choklad eller något annat gott som tillför krispighet eller lite tuggmotstånd! Jag använde från @suretaste.se 😋
◉ Kokos att rulla bollarna i.
How to:
Smacka ihop allt i en bunke. Rulla till bollar. Rulla i kokos. KLART! 😍
Glöm inte att tagga Fitnessfika på Instagram om ni testbakar!