Blåbärscrumblecake

Blåbärscrumblecake

Blåbärscrumblecake 🍪🤤

Härligt kletig blåbärskaka med krispigt crumble gjord på havre och kokossocker. 

Den här nyttiga kakan innehåller ju riktiga drömingredienser alltså. Kombinationen mandelmjöl och kokossocker är helt magisk! Vill du göra denna kakan vegansk så skulle jag gissa på att det går bra att byta ut äggen mot en blandning på chiafrön och vatten. Men om ni skulle ha någon annan bra och spännande ide på vegansk komplement till ägg så får ni gärna tipsa! Snart är blåbärssäsongen här, hur härligt! Då kan vi baka massa goda nyttiga kakor på blåbär! Vad är era bästa recept på blåbärskakor? 

Recept nyttig Blåbärskaka:

◉ 7 dl mandelmjöl

◉ 1 dl kokosolja

◉ 2 dl kokossocker

◉ 3 Ägg

◉ 1 dl Mandelmjölk

◉ 1 tsk bakpulver

◉ En nypa vanilj

◉ En nypa salt

◉ Blåbär (jag använde cirka 1 dl färska och 1 dl egenplockade frysta)


Crumble:

◉ 2,5 dl Havregryn (välj mandelmjöl här också om du vill göra den helt glutenfri)

◉ 0,5 dl Kokossocker

◉ 3,5 msk Kokosolja eller smör


Glaze:

◉ Blueberry jam från @healthyco

◉ Toffee topping från @healthyco


How to:

1. Rör ihop samtliga ingredienser för hand, i en bunke. I med blåbären sist och vänd om.

2. Tryck ut smeten i en bakplåtspappersklädd form.

3. Nyp ihop ingredienserna till crumblen och toppa kakan med den.

4. Skjuts in i ugnen - 175 grader 30-40 minuter.

5. Toppa med valfri topping! Jag använde godsaker från @healthyco och toppade med men låt fantasin flöda, ta vad som finns hemma! 😋