Chokladbollar utan raffinerat socker

Istället för att söta våra produkter med raffinerat socker så har vi valt ett naturligt sötningsmedel – honung! Förutom att honung är antibakteriell och snabbar på läkningen av sår, så är den proppfull med vitaminer, mineraler, antioxidanter och mjölksyrabakterier.

Att vi vill hålla våra produkter rena från raffinerat socker beror på flera olika saker. Den främsta anledningen till att vi vill hålla oss ifrån det är den onda cirkeln som kan bildas:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Äter du istället Fitnessfika så kommer du lyckas med att hålla ditt blodsocker på en jämn nivå vilket innebär att du kommer att känna dig mycket piggare och dessutom mätt snarare än att känna ett ökat sötsug.

Sockerfria chokladbollar

Chokladbollar med kokosolja

Att våra proteinchokladbollar innehåller både smör och kokosolja gör att de får en konsistens som påminner om traditionella chokladbollar, snarare än torra proteinbars. Dessutom har kokosoljan hälsofrämjande effekter - nästan 50% av kokosoljans fettsyror består av laurinsyra - den förbränns i levern och hjälper att skydda mot virus- och bakterieangrepp.

Kakao

Kakao innehåller enorma mängder antioxidanter som skyddar oss mot fria radikaler och stärker vårt immunförsvar.

Svenskt laktosfritt smör

Varför vi har valt att använda riktigt svenskt smör istället för margarin som många andra substitut använder, är för oss självklart. Vi vill hålla våra produkter så ”rena” som möjligt och då blir smör, som är en ren naturprodukt ett enkelt val framför margarin, som är framställt i flera olika steg.

Havregryn

Förutom att havregryn ger en hållbar mättnadskänsla så har grynen en rad hälsofördelar. Dels innehåller de betaglukan – en fiber som sänker ”det onda” kolesterolet samt hjälper till att hålla blodsockret på en stabil nivå. Dels är grynen fullproppade med magnesium --> god hjärthälsa. Dessutom innehåller havregrynen en hög halt av protein.

Nyttig chokladboll
Proteinchokladboll

Vision och ledord

 

- Vår vision är att bidra till en hälsosammare fikakultur.

 

  • Proteinrikt
  • Nyttigt
  • Gott

Affärsidé

 

Vi vill att det ska vara lika enkelt och tillgängligt med nyttiga alternativ till fika som det är att få tag på vanliga kanelbullar eller chokladbollar.

Nyttiga chokladbollar

Proteinpulver

Våra chokladbollar innehåller svensktillverkat proteinpulver i form av både kasein och vassle.

Getfit Pure Casein är ett proteinpulver med antikataboliska egenskaper och motverkar muskelnedbrytning. Proteinpulvret innehåller det långsamma proteinet kasein som till skillnad från

Pure Whey spjälkas långsamt och tas upp av kroppen under en längre tid.

 

Eftersom chokladbollarna innehåller både kasein och vassle - som tas upp snabbare av kroppen, lämpar dem

sig för intag under vilken tid på dygnet som helst!

Perfekt som ett mellanmål då kaseinet bidrar till en god mättnadskänsla och förser kroppen med proteiner över

en lång period, men minst lika bra att inta direkt efter träning tack vare vassleinnehållet.

 

Förutom att vi vill att våra produkter ska innehålla bra råvaror så är vi också måna om att vi ska slita så lite som möjligt på jordens resurser under tiden - därför är många av ingredienserna vi använder oss av svenska och ekologiska.

© Copyright. All Rights Reserved.